Sain tässä eräänä päivänä ajatuksen, että jos kuitenkin siirtäisimme hääjuhlamme viikonloppuun. Asiaa hauduttelin mielessäni ja tänään siitä miehelle kerroin. Ihmetteli, onko isäni sittenkin saanut pääni käännettyä vai mistä moinen ajatus oli syntynyt. Mutta muutos ei johdu siitä, ajattelin vain että ehkä perjantai olisi sittenkin parempi päivä vieraiden kannalta.
Isäni siis ilmoitti muutama viikko sitten, että he eivät vaimonsa ja vaimon lasten kanssa pääse töiden takia osallistumaan juhliin, jos ne pidetään aiottuna päivänä, 4.7. Tämän jälkeen en ole ollut isääni missään yhteydessä, koska olemme mieheni kanssa samaa mieltä siitä, että jos hääpäivän kerta tietää 8-9kk ennen juhlaa, niin kaiken järjen mukaan siihen kyllä pitäisi saada vapaapäivä ihan ongelmitta. Kuulemma ei onnistu, joten päätin sitten että minulla ei ole isälleni enää mitään asiaa ja katkaisin välit. En minä tarvitse tuollaista isää, joka ei ainoan tyttärensä tärkeään päivään aio osallistua. (Meillä on siis isäni kanssa muitakin ongelmia, eikä meillä ole kovin lämpimät välit, mutta niistä en kerro tässä blogissani.)

Nyt, vaikka päätimmekin vaihtaa päivää, isäni perheineen ei ole tervetullut juhliin. Ja uusi päivämäärä on 7.7.2012.

Päivämäärän muutosta emme aio paljastaa kenellekään vielä lähiaikoina, emme edes äidilleni tai anopille. Luin eilen ostamastani häälehdestä, että usein tapana on lähettää juhlavieraille Varaa Päivä -kortti 4-12kk ennen juhlapäivää, jotta vieraat tietävät että häät on tulossa. En ole tuollaisesta kortista ennen kuullutkaan, mutta sehän on oiva tapa oikaista väärä tieto ;) Odotan jo niitä soittoja anopilta ja äidiltäni, että "hetkinen, tässä kortissa on väärä päivämäärä!" ;) Ajattelin, että riittää, kun lähetämme kortit tammikuun aikana.