Pari pommia tuli pudotettua viikonloppuna molempien porukoiden suuntaan. Tosiaan, ensin ei pitänyt sanoa mitään, mutta häämekon oston jälkeen olin niin täpinöissäni, että se vain "lipsahti" suustani ;D Ensin kerroimme miehen vanhemmille ja sitten omalle äidilleni. Isäni on vielä pimennossa... Kuten tiesimme, molempien porukoiden ensireaktio oli "mikä kiire teillä nyt on", mutta loppujenlopuksi molemmat suhtautuivat asiaan erittäin positiivisesti - ja onneksi niin :) Isästäni en sitten olekaan ihan niin varma.... Täytyy miettiä tarkkaan oikea hetki. Ja sitä oikeaa hetkeä odottaa myös isovanhempieni järkyttäminen, heiltä pitäisi pikkuhiljaa alkaa kysellä mummulaani juhlapaikaksemme, ettei jää viime tinkaan. Kokemuksesta nimittäin tiedän, että silloin se ei ainakaan heille sovi, että häämme pidetään siellä.

Maistraatista soitettiin tänään että esteettömyytemme avioliittoon on tutkittu. Vielä emme ole päättäneet, milloin menemme maistraattiin, mutta arvatenkin minä haluaisin mennä mahdollisimman pian, kun taas mies on sitä mieltä, ettei tässä kiirettä ole. Kaiketi se tässä kolmen kuukauden aikana kuitenkin hoidetaan, ettei tuo esteettömyys mene umpeen.

 

*edit 27.8*

Lisää pommeja tiputeltu, soittelin nimittäin tänään mummulleni, että miten ois, oltais menossa ens kesänä naimisiin... että saisko mummulaa juhlapaikaks. Mummuni sanoi heti että tottakai se sopii, vanhempieni häät järjestettiin myös aikanaan mummulassani (isäni kotona siis). Oli kovin iloinen meidän puolestamme ja alkoi heti miettiä, mitkä kaikki nurkat vaativat vielä hieman fiksausta ja mikä pappani pelloista istutetaan vielä tänä syksynä nurmelle vieraiden parkkipaikaksi. Että hyvä oli kun ilmoitin asiasta ajoissa, niin ehtii nuo nurmen istutustyötkin vielä tehdä ennen yöpakkasia. Vinttikin täytyisi jollain lailla järjestellä, vanhempieni häät kun myös siellä vietettiin niin eikös nämäkin. Sanoin kyllä että eikö mielummin pihalla kun kesän kaunein aika menossa. (Ja äitilleni kun tästä sanoin, niin se vaan kummasteli että miten niin vintissä vietetty häät, ei todellakaan ole. hääyön ne siellä vaan nukku. :D) Kirkkoakin pitäisi kuulemma jo nyt varata, mutta sanoin että ei me haluta mennä kirkossa naimisiin vaan maistraatissa.
-"Niin mutta eikö se olisi aika hienoa mennä tuossa xxx kirkossa naimisiin ja sitten tulla sieltä vettä pitkin veneellä mummulaan" - oli kommentti ja sitä se yritti puskea läpi koko ajan. :D
Noh, katsotaan nyt miten homma etenee, kokemuksesta tiedän että kun hääpäivä lähestyy niin touhu ja tohina vaan lisääntyy ja loppujen lopuksi häistä tulee aika pitkälti mummuni näköiset, koska hänellä on niin vahvat mielipiteet ja hänen mielestään vain se on paras vaihtoehto, jonka hän on sanonut/valinnut. Mutta pakko se oli juhlista jo tässä vaiheessa kertoa, tai muussa tapauksessa saisimme etsiä jonkun muun juhlapaikan. Se myös tietäisi lisää rahanmenoa.
Yritän tietysti kaikin keinoin taistella tuota mummuni päällepäsmäröintiä vastaan, mikäli hänen ajatuksensa eroavat meidän ajatuksistamme, mutta tiedän että se ei tule olemaan helppoa. Vain hänen mielestään paras vaihtoehto on ainoa mahdollinen vaihtoehto.

Näin meillä. =)